Daftar Kelas

 

kelas mengaji

KAEDAH AL-HIRA’: BOLEH BACA AL-QURAN DALAM MASA 24 JAM adalah merupakan kaedah terkini panduan belajar Al-Quran dalam masa yang singkat.

Kaedah ini diasaskan oleh Dr. Hj Muhammad Roihan Al-Mandily yang berasal dari Mandailing, Sumatera Utara, Indonesia. Kaedah ini terbukti keberkesanannya setelah diuji cuba selama 3 tahun. Ianya sangat mudah, praktis, dan sistematik.

Mengikut pelajaran Al-Quran secara tradisional, buku yang digunakan untuk mengajar Al-Quran adalah Muqaddam Al-Baghdadiah yang menggunakan sistem mengeja. Setelah bertahun lamanya sistem ini digunakan, didapati kurang praktikal pada masa sekarang. Justeru timbul kaedah baru yang menggunakan kaedah bacaan langsung tanpa dieja.

Walaubagaimanapun, pengasas kaedah ini memikirkan satu lagi cara yang boleh mempercepatkan lagi penguasaan bacaan Al-Quran dengan hanya menggunakan satu buku yang nipis sahaja, hasilnya wujudlah KAEDAH AL-HIRA’.

Keistimewaan kaedah ini berbanding sistem lain adalah susunan pelajarannya yang sistematik dan teratur, memudahkan penuntut memahami dan menguasai cara membaca ayat suci Al-Quran.

PAKEJ PENGAJIAN ALHIRA (Home Tuition)

Pakej Bulanan : sebulan 4x

Seorang – (1 Jam) = RM250
2 Orang – (1 Jam 1/2) = RM300
3 Orang – (2 Jam) = RM380
4 Orang – (2 Jam) = RM400

Hari & Waktu adalah fleksibel ikut kelapangan guru dan pelajar.

Bayaran di awal bulan @ akhir bulan

Pendaftaran RM30 berserta buku Al-Hira

APA KATA MEREKA!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Belajar Mengaji al-Hira
Average rating:  
 0 reviews
  •  
  •  
  •  
  •